Barion Pixel

25+1 bevált módszer, hogy minél több követőt szerezzen az Instagram-on

2021-04-04 17:40:05-kor,Social Média kategóriában


Egy Instagram fiók kezelése és népszerűsítése nehéz feladat lehet főleg ha semmilyen tapasztalatunk és ismeretünk nincs social médiával kapcsolatban. Ebben a blog bejegyzésben 25 módszert mutattok be röviden, amivel növelheti Instagram fiókjának a követőit és nagyobb ismeretségre tehet szert ezzel is növelve vállalkozása sikerét. 

Készíts kiváló minőségű tartalmat

A tartalom készítés kell, hogy legyen az elsődleges szempontja az instagramon. Ez a kulcs a követők megszerzéséhez. Ha nem tesz ki vizuálisan kellemes fotókat és videókat, akkor nem jut el a célközönségéhez. Be kell fektetni időt, pénzt és forrásokat, hogy a tartalma professzionális legyen. 

Fejlesszen felismerhető stílust

Márkája stílusát nem feltétlenül fogja azonnal megtalálni de ha mégis akkor is évekkel később dönthet úgy, hogy változtatni szeretne rajta, mint ahogy a nagyobb cégek is ezt teszik. Esztétikájának tükröznie kell márkája identitását. Gondoljon arra, mit szeretne közvetíteni a tartalmával. Komolyan elkötelezett az ügyfelei iránt? Nyugodt és szórakoztató? Humoros?  Próbálja megtalálni a megfelelő egyensúlyt a stílusában és látni fogja, hogy ezt az ügyfelei is értékelni fogják. 

Írjon megfelelő poszt leírásokat

Ne hagyja figyelmen kívül a bejegyzések leírásait. Egyes márkák a minimumot végzik velük, ami hiba. Egy jó leírás kiegészítheti tartalmát, sőt tovább is javíthatja. A leghatásosabb leírás vagy kontextuális információkat szolgáltatnak, szórakoztatják a nézőket, vagy gondolatokat és érzéseket válthatnak ki.

Posztoljon gyakran

Ha nem aktív az Instagramon, akkor kevés ember fogja felfedezni a fiókját. Amennyiben nem dolgozik együtt egy professzionális tartalomgyártóval elképzelhető lehet, hogy sokkal nehezebb megoldani a gyakrabban posztolást Instagram fiókjára. Ebben az esetben azt javaslom, hogy próbáljon meg heti 2-3 alkalommal posztolni és minél több instagram sztorit is közzétenni, ami akár lehet egy pillanat a munkájából vagy magánéletéből illetve akár egy apró érdekesség a márkájáról stb.

Posztoljon a megfelelő időben

A magyar felhasználók átlagosan a következő órákban a legaktívabbak Instagrammon: 15:00, 18:00, 21:00. Érdemes mindig 30 perccel a legaktívabb órákat előtt posztolni, hogy az Instagram algoritmusa felismerje és eljuttassa a posztot a felhasználókhoz a megfelelő időben. Ha már rendelkezik minimum 100 követővel és Üzleti fiókja van akkor a statisztikáknál pontosan megtudja nézni, hogy követői mikor a legaktívabbak. 

Posztoljon sűrűn arcokat

A legújabb tanulmányok szerint az emberek általában jobban kedvelik a képeket, ha arcok is vannak rajta. Az olyan Instagram-bejegyzések amelyeken arcok is találhatóak általában 38% -kal több lájkot kapnak, mint az arcnélküliek. De miért van ez így ? Az agyunk képes felismerni az arcokat és értelmezni a rajta lévő érzelmeket és egy érzelmi kifejezést jobban képes eltárolni az agyunk, illetve jobban tudunk azonosulni hozzá, mint egy szimpla "érzelem mentes" poszthoz. 

Legyen emocionális

Követőkkel a legerősebb kapcsolata, ami lehet az az érzelmi kapcsolat. Ha örömet, szomorúságot, félelmet, ihletet vagy kíváncsiságot tud kiváltani, akkor valami figyelemre méltó dolgot már elért. Ezzel kiemelkedik az unalmas, száraz marketing tengerből.

Legyen mesemondó

Sztorizunk, hogy információt közöljünk, szórakoztassuk a közönséget, és mélyebb kapcsolatokat alakítsunk ki másokkal. A jól elmesélt történetek elbűvölhetik az embereket. 

Az Instagramnak végtelen lehetősége van megosztani a sztorijait. Elmondhatja egyetlen képben vagy egy bejegyzés leírásában. Az elbeszélés több képpel vagy egy rövid videó terjedelmében is kialakítható.

Lassan haladok, de sosem hátrafelé

Legyen szó bármilyen vállalkozásról vagy cégről a lényeg, hogy követőink aktívak legyenek. A cél mindig az legyen, hogy minél több aktív követőt szerezzen, akiket tényleg érdekel a vállalkozása és a szolgáltatásai.

Indítsa el vagy lendítse fel Instagram fiókját velem. Professzionális tartalomkészítést vállalok elérhető árakon kisvállalkozások számára.

Helyezze el fényképeit földrajzi címkével

Ha üzlete, vállalkozása helyi szolgáltatás akkor posztjainkat érdemes megadni a helyszínét. Minden megcímkézett kép megjelenik az adott régió Instagram oldalán, és ennek köszönhetően bárki láthatja az adott területről.

Jelöljön meg minden releváns személyt

Nem csak a helyeket lehet címkézni. Megcímkézhet más Instagram-felhasználókat is. Tegye ezt, amikor releváns a fényképe tartalma szempontjából. 

Működjön együtt más Instagram felhasználókkal

Keressen fel, Önéhez hasonló kisebb vállalkozásokat, amelyek teljesen más szolgáltatásokat nyújtanak viszont szívesen ajánlaná saját ügyfelei és követői számára is. Beszéljenek meg egy kölcsönös együttműködést és gyarapítsák egymás követőit. 

Működjön együtt Influenszerekkel

  • Kik az influenszerek?

Az influenszer vagy influencer leginkább a közösségi médiában hírnevet szerzett tartalomalkotókra használják, akik népszerűségüknek köszönhetően befolyásolni képesek a követőiket akár véleményformálás, akár fogyasztói viselkedés tekintetében.

Az infuleszereket azért nem soroltam be az átlagos instagram felhasználókhoz mivel, ha influenszerrel való együttműködésről van szó az nem fog megtörténni ingyen. Ebben az esetben vagy biztosítani kell pár ingyen terméket az influenszernek vagy ha már komolyabb követő bázissal tehát befolyással rendelkezik akár fizetnünk is kell, hogy promótálják szolgáltatásinkat/termékeinket. 

A potencia ebben a lehetőségben eszméletlenül nagy! Ön biztosít 1-2 terméket ingyen vagy 1-2-szer valamilyen szolgáltatást egy influenszernek, aki 2-6 ezer követővel rendelkezik és cserébe egy dolgot kér, hogy ossza meg a tapasztalatát termékével/szolgáltatásával kapcsolatban. Több ezer ember fogja ezt látni!! 

Vagy ha vállalkozása már nagyobb akkor feljebb léphet és kereshet olyan infulenszert, akinek 10-20 ezer követője van.

Ossza meg a felhasználók által létrehozott tartalmat

Néha rendkívül jó tartalmat láthat a követőktől, amelyek a termékét vagy szolgáltatásának végeredményét tartalmazzák. Ha meg szeretné osztani az oldalán, akkor próbáljon meg engedélyt kérni a felhasználótól. Legtöbbször valószínűleg igent mondanak. Ezzel egy fajta "reflektorfény effektust" fog létrehozni és ezzel több ügyfelét ösztönzi arra, hogy posztot készítsenek termékéről/szolgáltatásáról. Egyszóval ingyen reklámot generál. 

Engedje be követőit a kulisszák mögé

Az embereket mindig érdekli, mi történik a vállalkozások kulisszái mögött. Bizonyítékra van szüksége? Nézze meg a számtalan televíziós műsort és internetes sorozatot, amelyek ezt a témát tárgyalják. A kulisszák mögötti fotók és képek megosztásának egyik előnye, hogy humanizálja a márkát. Az emberek imádják az ilyen tartalmakat!

Vegyen részt helyi eseményeken

Nem az internet az egyetlen hely, ahol megismertetheti az emberekkel az Instagramját. Vegyen részt a helyi eseményeken. Tartson olyan rendezvényeket és összejöveteleket, amelyek kizárólag az Ön területén találhatók. Nagyszerű lehetőségek lehetnek olyan anyagok terjesztésére, amelyek megemlítik az Instagram-fiókját.

Készítsen sok videó tartalmat

A videó tartalom az elmúlt években sokkal erősebb eszközzé vált a platformon. Készítsen rövidebb videókat hírfolyamába vagy akár hosszabbakat is és posztolja őket, mint IGTV.

Használjon hangulatjeleket

Egy nemrégiben végzett tanulmány szerint az emojik hozzáadása a leírásokhoz gyakran magasabb reakció kiváltáshoz vezet. Gondoljon rájuk, mint színes érzelemkifejezésekre, amelyek feldobják leírásait.

Figyeljen a trendekre

Kövesse nyomon a legújabb trendeket és stílusokat. Használja ki őket, amikor illik a márkájához, hogy friss és aktuális maradhasson.

Tartsa szemmel versenytársait

Óvatosan figyelje meg versenytársait. Mit tesznek azért, hogy követőket szerezzenek? Milyen hibákat követnek el? Ezek ismerete segíthet az Instagram-stratégiák kidolgozásában.

Fektessen be az Instagram hirdetésekbe

Az Instagram különféle hirdetési lehetőségeket kínál. Hirdetései megjelenhetnek fénykép, videó vagy több képből álló posztok formájában. Kisebb befektetéssel rengeteg emberhez eljuthatja márkáját és szolgáltatásait.

Tartsa karban és figyelje fiókját

Törölje a spam és nem a poszthoz illő és kapcsolódó kommenteket. Állandóan figyelje fiókjának a statisztikáit és ha kell változtasson posztolási szokásaink. Próbáljon mindig valami újat megosztani. 

Kövessen más felhasználókat

Nem várhatja el, hogy az emberek kövessék, ha nem teszi ugyanezt másokért. Keressen az Ön vállalkozásához hasonló instagram oldalakat és azoknak a követőit kezdje el bekövetni, hogy felhívja magára a figyelmet. Fontos, hogy ezt csak akkor kezdje el ha már tud mit nyújtani a követőinek tehát vannak értékelhető tartalmak az Instagramján. Miután bekövette az embereket pár nap után nyugodtan kikövetheti őket ha szeretné.

Használja a fiókját

Kommenteljen és likeoljon más posztokat ezzel is felhívva a figyelmet a saját fiókjára. 

Tartsa a kapcsolatot követőivel

Ha valaki kommentel egy posztja alá vagy küld egy üzenetet privátban válaszoljon rá tartalmasan és szánjon rá időt. Ezt nem csak a felhasználó de maga az Instagram algoritmusa is értékeli az ilyen fajta gesztusokat így még több embernek mutatja meg a posztját. 

25 + 1 - Használjon hashtaget

A hashtagek feltétlenül szükségesek az Instagramon. Nélkülük senki sem találná meg a bejegyzéseit, ha még nem tudná a felhasználónevét. A hashtagek a tartalom keresésének elsődleges módja.

Vessen egy pillantást az adott nap legnépszerűbb hashtagjeire. Gondolja át, melyekben tudna releváns módon hozzájárulni. Legfeljebb 30 hashtaget adhat hozzá egy poszthoz. Legyenek állandós hashtagjei minden poszt alatt plusz olyanok amelyek éppen az adott poszthoz kapcsolódnak csak. 

Összegzés

Amint látja elég sok dolgokra kell oda figyelni, hogy egy sikeres Instagram fiókot vezessen viszont a mai üzleti modelleknél elengedhetetlen az online jelentét egy vállalkozás számára így ha ezeket a social média platformokat elhanyagoljuk akkor sokkal több esélyt adunk magunknak arra, hogy vállalkozásunk ne legyen sikeres. 

Ha megfelelően használja a social média platformokat hatalmasat profitálhat belőle. Elképesztő, hogy egyik nap egy teljesen átlagos kis vállalkozás vagyunk a másik nap pedig több ezren megosztják egy bejegyzésünket és hihetetlen mértékű ismeretségre tehetünk szert. Számomra elképesztő, hogy sok vállalkozás még most se akarja ezt elismerni és pont ezért csukják be a kapuikat mivel versenytársaik használják ezeket a lehetőségeket. 

Ha főállásban akarja végezni a vállalkozását akkor ne kerülje a social média platformokat hanem használja és érje el vele azt az üzleti sikert amiről mindig is álmodott.

A lehetőség és az eszközök adottak, éljen vele!

Vegye igényebe ingyenes online tanácsadási szolgáltatásomat, amin keretein belül átbeszéljük kérdéseit és tájékoztatom az éppen aktuális tudnivalókról Social Média platformokkal kapcsolatosan.


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a weboldal használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!
Váltás gyengénlátó verzióra!