Barion Pixel

NÖVELD KÖVETŐID SZÁMÁT! | HASZNÁLJ HUMORT!

2021-03-19 18:28:39-kor,Social Média kategóriában


Humor fontos legyen szó bármilyen vállalkozásról vagy célról

Tekintsünk el a Social Média platformoktól és gondolkozzunk el azon, hogy amikor mi magunk találkozunk valakivel és ez a személy képes minket akár már az első percben is megnevetetni vagy egy kis mosolyt csalni az arcunkra, hogy akkor mi milyen érzéssel köszönünk el attól a személytől. Ugye, hogy pozitív gondolatok jutottak most az eszedbe? Még a politikusok is próbálják használni a humor "fegyverét" mondjuk ők kevesebb sikerrel. 

Na de ne politizáljunk. Ami fontos, hogy nincs olyan vállalkozás vagy cél ahol ne lehetne humorral növelni a követőid/ügyfeleid számát. Az ilyen posztokkal te csak adsz méghozzá az egyik legjobb dolgot a földön a JÓKEDVET. 

Szokás mondani, hogy ha eladni akarsz akkor ne a terméket add el hanem a vele járó érzést. És ez így igaz ahogy mondják. Jól tudom, hogy ez sokanak elég agresszívnak és manipuláltnak tűnik. Én azt mondom, hogyha a szolgáltatásod vagy célod jó szándékű tehát tényleg segít bármilyen módon is az embereken és nem átverni akarod őket akkor nincs ezzel a marketing stratégiával semmi probléma.

Élő példa erre a saját vállalkozásom is. Azért hoztam létre mert úgy gondoltam, hogy egy éppen induló vagy meglévő kisvállalkozásnak nincs több százezer forintja, amit az online megjelenésre tudna költeni. Én pedig olyan módszerekkel és ajánlatokkal rendelkezem, amit egy kisvállalkozó is megtud fizetni és vállalkozásának a javára válik éppen ezért nem szégyellem, hogy marketingem egyik alapja az emberek érzelmeire való hatás. 

Mai világban ha nem alkalmazod a megfelelő stratégiát akkor szimplán csak elveszel az éterbe és szép lassan eltűnsz. 

Jó humor nem egyenlő a megfelelő humorral

Ez nagyon fontos mert ha nem tudod a különbséget akkor a humor csak negatív dolgot fog magával hozni. Na de mégis mi a jó humor és mi a megfelelő humor? 

  • Jó Humor
    Ez a te ízlésednek megfelelő humor de ez lehet akár morbid humor, rasszista humor is na most ilyen fajta vicceket nem érdemes posztolni főleg ha vállalkozásod/céged van. Ha személyes social média fiókod van és pl.: egy humor oldalt vezetsz akkor persze akár posztolhatsz ilyet is.
  • Megfelelő humor
    Gondolom már tudod is a választ. Egy olyan fajta humor, amit az emberek többsége betud fogadni. Természetesen olyan nincs, amit mindenki viccesnek talál de olyan van, amire a többség azt mondja igen ez megnevetetett. 

Ezt a lehetőséget mindenki tudja használni

Lehet most azt gondolod, hogy az te vállalkozásodnál nem lehet a humort használni, mint eszközt és éppen ezért szeretném most egy Klinikai Táplálkozási Szakértő Instagram fiókját bemutatni, aki nem olyan régen kezdte el használni a humort, mint eszközt és azóta több, mint 400-al nőtt a követőinek a száma a posztjai pedig sokkal több like-ot, kommentet és megosztást kapnak, mint eddig valaha.

Jankó Róbert Klinikai Táplálkozási Szakértő első humoros posztját láthatod a képen. Robi a barátom és egy jó ideje mondtam neki, hogy használja a humort a posztjainál főleg, hogy a témák amikről, mint szakértő ír elég "szárazak". Persze, akiket ez a téma érdekel örömmel olvassák a posztokat de nem jó néha egy kis kiszakadás a komolyságból ? A válaszd DE és Robi instagram fiókja pontosan bemutatja ezt. Természetesen az összes humoros poszt a szakmájával kapcsolatos tehát nem Móriczkás vicceket oszt meg. 

Mielőtt ezt posztolta volna Robi azelőtt a posztjain átlagosan 45 like volt és 2-3 komment. Miután ezt közzétette a posztjain átlagosan 70 like és 4-8 komment. Sokkal többen elkezdték megosztani a posztjait is, ami szintén még több új érdeklődött vitt az oldalára. 

Január óta 7 másik ehhez hasonló humoros posztot tett közzé az oldalán és mindegyik nagyszerű eredményeket hozott neki. Az egyik ilyen poszttal egy nap alatt 60 új követőt szerzett. Tehát eddig 8 ilyen posztja van és mindezközben szorgosan publikálja a szakmai témákat instagram hírfolyamán és a sztorikban is tehát meg van a megfelelő egyensúly Robinál. 

Ha egy Klinikai Táplálkozási Szakértő képes humort csempészni a social média platformjára akkor egy villanyszerelő, könyvelő, festő, fodrász, stb. miért ne tudna és ezzel növelni követőinek és ügyfeleinek a számát?

De én nem tudok ilyen vicceket írni

Az interneten fogsz találni vicceket és vicces képeket bármilyen szakmáról is legyen szó. Tehát így egyedül is tudsz keresgélni és megtalálni a megfelelő vicceket social média platformjaidra és a legjobb, hogy a vicces posztokat "mémeket" nem muszáj vagány stílusba megszerkeszteni sőt az ilyen posztokra a roppant egyszerűség és lazaság a jellemző nem pedig a profi grafikus munka. 

Amennyiben esetleg mégis lenne szükséged segítségre az ilyen vagy akár egyéb posztok elkészítéséhez Social Média platformjaidra keress engem bizalommal. 

Remélem ezzel a rövid kis cikkel meggyőztelek a humor fontosságáról és ezután erre is fog a vállalkozásod fókuszálni a social média platformjaidon. 


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a weboldal használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!
Váltás gyengénlátó verzióra!